Dzień Chleba przypadający 16 października oraz Ogólnopolski Tydzień Kariery rozpoczynający się 20 października stały się okazją do zorganizowania wyjazdu do pobliskiej piekarni. Wychowankowie internatu, uczniowie Szkoły Branżowej spędzili ten dzień wyjątkowo atrakcyjnie, gdyż mogli od środka zobaczyć i odkryć „tajniki„ piekarni w Jamnicy oraz osobiście spróbować pysznych wypieków w sąsiadującej z piekarnią cukierni. Napełnieni wiedzą i chęcią spróbowania własnych sił w wypieku chleba po powrocie wychowankowie z przyjemnością przystąpili do zajęć kulinarnych. Powstały pyszne chleby: chleb tradycyjny, rwany oraz słodki chleb bananowy. Dzień zakończył się wspólną degustacją powstałych wypieków. Serdecznie dziękujemy właścicielce piekarni w Jamnicy Pani Danucie za możliwość zobaczenia piekarni od środka, szybką, ale ciekawą lekcję oraz mile spędzony czas.





















